Η αποστολή InSight για την εξερεύνηση του εσωτερικού του Άρη.

journey_to_mars-800x800

Η διαστημική συσκευή InSight είναι μια αποστολή του προγράμματος εξερεύνησης της NASA, που θα προσφέρει μια μοναδική γεωφυσική προσεδάφιση στον Άρη για να μελετήσει βαθιά στο εσωτερικό του πλανήτη σωτερική διερεύνηση με σεισμικές έρευνες, γεωδαισίας και ροής θερμότητας).

Αλλά η αποστολή του Insight είναι κάτι περισσότερο από μια αποστολή στον Άρη. Είναι ένας εξερευνητής επιφάνειας του πλανήτη, που θα αντιμετωπίσει ένα από τα πιο θεμελιώδη ζητήματα της επιστήμης εξερεύνησης των πλανητικών και του ηλιακού συστήματος κατανόηση των διαδικασιών που διαμόρφωσαν τους βραχώδεις πλανήτες του εσωτερικού ηλιακού συστήματος (συμπεριλαμβανομένης της Γης) πριν από περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.

Με τη χρήση εξελιγμένων εργαλείων γεωφυσικής, το Insight θα σκάψει βαθιά κάτω από την επιφάνεια του Άρη, προσπαθώντας να ανιχνεύσει τα αποτυπώματα των διαδικασιών σχηματισμού των «γήινων» πλανητών, καθώς και για τη μέτρηση της «ζωτικών σημείων» του πλανήτη: τον «παλμό» εισμολογία), τη «θερμοκρασία» (ανίχνευση ροής θερμότητας), και αντανακλαστικά” (ανίχνευση ακρίβειας).

Η αποστολή Insight to Mars επιδιώκει να απαντήσει σε ένα από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της επιστήμης: Πώς σχηματίστηκαν οι πλανήτες;

Οι προηγούμενες αποστολές στον Άρη έχουν διερευνήσει την ιστορία της επιφάνειας του κόκκινου πλανήτη, εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα όπως φαράγγια, ηφαίστεια, πέτρες και χώμα, αλλά καμιά αποστολή δεν έχει προσπαθήσει να ερευνήσει την αρχική εξέλιξη του πλανήτη, που μπορεί να βρεθεί μόνο με την εξέταση πολύ πιο κάτω από την επιφάνεια.

Το Insight θα ξεκινήσει από την Vandenberg Air Force Base, στην Καλιφόρνια, τον Μάρτη του 2016 και θα προσεδαφιστεί στον Άρη την 28η, Σεπτέμβρη, 2016. Η αποστολή είναι η πρώτη αφιερωμένη στην έρευνα του εσωτερικού του πλανήτη. Θα τοποθετήσει τον πρώτο σεισμογράφο απευθείας στην επιφάνεια του Άρη για τη μέτρηση των σεισμών του Άρη και θα χρησιμοποιήσει τα σεισμικά κύματα για να εξερευνηθεί το εσωτερικό του πλανήτη. Επίσης, θα αναπτύξει έναν ανιχνευτή θερμότητας που θα «φυτέψει» σε ένα λαγούμι πιο βαθιά στο έδαφος από ό, τι οποιαδήποτε προηγούμενη συσκευή στον κόκκινο πλανήτη. Αυτές και άλλες έρευνες του Insight θα βελτιώσουν την κατανόησή μας σχετικά με το σχηματισμό και την εξέλιξη που είχαν όλοι οι βραχώδεις πλανήτες, συμπεριλαμβανομένης και της Γης.

pia19664_708-800x800

Οι φωτοβολταϊκές συστοιχίες για το σκάφος InSight της NASA αναπτύσσονται στη δοκιμή αυτή, μέσα σε ένα καθαρό δωμάτιο στη Lockheed Martin Space Systems, στο Denver. Αυτή η φωτογραφία δείχνει πως θα αναπτυχθεί και θα φαίνεται η διαστημοσυσκευή στην επιφάνεια του Άρη.

send-your-name_720-800x800

Οι λάτρεις του Άρη σε όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετάσχουν στο ταξίδι της NASA στον Άρη, προσθέτοντας τα ονόματά τους σε ένα μικροτσίπ πυριτίου που θα μεταφερθεί στον κόκκινο πλανήτη Άρη με το διαστημόπλοιο InSight της NASA, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το επόμενο έτος 2016.Το επόμενο βήμα μας στο ταξίδι προς τον Άρη είναι άλλη μια φανταστική αποστολή στην επιφάνεια», δήλωσε ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος πλανητικής επιστήμης στην έδρα της NASA στην Washington. Και συνέχισε: “με τη συμμετοχή σας σε αυτή την αποστολή, έχετε την ευκαιρία να στείλετε το όνομά σας στον κόκκινο πλανήτη, δείχνοντας ότι είστε μέρος αυτής της αποστολής και στο μέλλον της εξερεύνησης του διαστήματος.Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 8η Σεπτέμβρη 2015.
Περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

boarding-pass-with-miles-km2-800x800

Print Friendly, PDF & Email

Η πρώτη φωτογραφία του διαστημικού σκάφους Hope από τον Άρη

Το διαστημικό σκάφος Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έστειλε την πρώτη του εικόνα από τον πλανήτη Άρη, δήλωσε η εθνική διαστημική υπηρεσία United Arab Emirates Space Agency (UAESA) την Κυριακή 14.2.2021, λίγες μέρες μετά την «πρόσδεση» του διαστημικού σκάφους στην τροχιά του κόκκινου πλανήτη. Στην εικόνα «φωτογραφήθηκε το μεγαλύτερο ηφαίστειο στο ηλιακό σύστημα, το βουνό […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Συνωστισμός στον Άρη. Η αποστολή Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Δύο από τις τρεις μη επανδρωμένες διαστημικές αποστολές στον Άρη, που ήταν σε εξέλιξη, τέθηκαν ήδη σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη, με διαφορά μιας μέρας, ενώ και η τρίτη αναμένεται να κάνει το ίδιο στις επόμενες μέρες. Πρώτη έφτασε στις 9 Φλεβάρη 2021 η αποστολή Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ στις 10 […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η αποστολή της ΝΑSΑ στον Άρη το 2020

  Επισκόπηση αποστολής του προγράμματος Mars 2020 Η αποστολή ρομποτικού οχήματος εξερεύνησης του Άρη Mars 2020 αποτελεί μέρος του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη της NASA, μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια ρομποτικής εξερεύνησης του κόκκινου πλανήτη. Η αποστολή του Άρη το 2020 αντιμετωπίζει επιστημονικούς στόχους υψηλής προτεραιότητας για την εξερεύνηση του Άρη, συμπεριλαμβανομένων βασικών ερωτημάτων σχετικά με τις […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ