ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ «ΑΙΓΑΙΟ»

img_993481487c8a-800x800

Η περιοδική έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ – η γέννηση ενός Αρχιπελάγους» γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο ΝΟΗΣΙΣ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ετοίμασε για τους επισκέπτες της έκθεσης ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την περίοδο των γιορτών, από τις 21 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Καθημερινά θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, διάρκειας 45 λεπτών, που θα γίνονται ανά μιάμιση ώρα ξεκινώντας από τις 12.00 (12.00, 13.30, 15.00, 16.30, 18.00) και απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γα τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης έχουμε ετοιμάσει τις παρακάτω δραστηριότητες οι οποίες παρέχονται δωρεάν με την αγορά εισιτηρίου:

Οι μικροί παλαιοντολόγοι
Τα παιδιά θα μάθουν για τα φυτά και τα ζώα που έχουν ζήσει στο Αιγαίο, παρατηρώντας τα απολιθώματά τους και παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού CD-ROM «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», θα κάνουν ανασκαφή και θα αναγνωρίσουν τα ευρήματά τους, θα γνωρίσουν στοιχεία της εξέλιξης της ζωής και μύθους της Ελληνικής μυθολογίας που σχετίζονται με την απολίθωση

Οι μικροί ηφαιστειολόγοι
Τα παιδιά θα μάθουν για τη δομή και τη δημιουργία των ηφαιστείων, θα παρατηρήσουν ηφαιστειακά πετρώματα, θα γνωρίσουν τα ενεργά ηφαίστεια του Αιγαίου, θα μάθουν μύθους που σχετίζονται με ηφαίστεια και θα ζήσουν μια πραγματική έκρηξη ηφαιστείου

Οι παραπάνω δραστηριότητες αφορούν σε παιδιά 5-12 ετών, θα ξεκινούν την ίδια ώρα με τις ξεναγήσεις ενηλίκων, θα διαρκούν περίπου 45 λεπτά και θα υλοποιούνται εναλλάξ. Με τον τρόπο αυτό, μια οικογενειακή επίσκεψη στην έκθεση μπορεί να προσφέρει διασκέδαση και παιχνίδι στα παιδιά και ταυτόχρονα ενημέρωση (και διασκέδαση) στους γονείς. Διευκρινίζεται πως τα παιδιά χρειάζεται να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν ενήλικα παρόντα στο χώρο της έκθεσης.

Για τη συμμετοχή στις δύο παραπάνω δραστηριότητες που παρέχονται δωρεάν με την αγορά εισιτηρίου, δεν γίνεται κράτηση, αλλά τηρείται σειρά προτεραιότητας (σε κάθε δραστηριότητα θα συμμετάσχουν τα πρώτα 20 παιδιά που θα έρθουν στην έκθεση με τους γονείς τους).

Ο μικρός Δεινούλης στο δάσος με τις σεκόιες
Αφορά σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών και θα πραγματοποιείται καθημερινά, στις 17.00-18.30 και το κόστος συμμετοχής είναι 6 €/παιδί.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (15 παιδιά) γι’ αυτό και η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 6972974586 ή με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση aegeon.archipelago@gmail.com.

Λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης, www.aegeon.org.gr/ekpaideutika.htm.

aigaion_logoGR_md_el_GR

Φέρτε μας τη ζωγραφιά σας και πάρτε το δωράκι σας
Οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να φέρουν μαζί τους μια ζωγραφιά ενός όμορφου τοπίου του Αιγαίου ή ενός παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου καραβιού για να στολίσουμε την έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ Μπορείτε να εμπνευστείτε από φωτογραφίες που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.aegeon.org.gr ή στην ιστοσελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου www.lesvosmuseum.gr. Όσοι μικροί επισκέπτες της έκθεσης φέρουν μαζί τους ζωγραφιά τους θα παραλάβουν ένα δώρο

Σας περιμένουμε στο «ΑΙΓΑΙΟΝ», για να σας ευχηθούμε από κοντά Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2014

aegeon

noesis-gr

 • Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας αποτελεί έναν πολιτιστικό και επιμορφωτικό φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έτος ίδρυσης το 2001. Προσφέρει στο κοινό το κατάλληλο περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση θεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας και παρεμβαίνει σε θέματα τεχνικού πολιτισμού.

https://www.noesis.edu.gr

 

 

logo_el_GR

• Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό την μελέτη, προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που αποτελεί ένα διατηρητέο φυσικό μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση. Η έδρα του Μουσείου βρίσκεται στον οικισμό Σίγρι της Δυτικής Λέσβου, στο κέντρο της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου δάσους και στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο 1600 m2.

Οι μόνιμες εκθεσιακές ενότητες περιλαμβάνουν την ιστορία της εξέλιξης των φυτών στην γη, τα ευρήματα του απολιθωμένου Δάσους και των σημαντικότερων θέσεων φυτικών απολιθωμάτων της Ελλάδας καθώς και τις γεωδυναμικές διεργασίες που συνδέονται με την ηφαιστειότητα και την γεωιστορική εξέλιξη της περιοχής του Αιγαίου.

Οι δραστηριότητες του Μουσείου περιλαμβάνουν ερευνητικές δράσεις, ανασκαφικά προγράμματα, έργα προστασίας και συντήρησης των απολιθωμάτων, οργάνωση εκθέσεων, δράσεις ανάδειξης και διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους, εκπαιδευτικά προγράμματα, οργάνωση περιοδικών εκθέσεων, επιστημονικές και ενημερωτικές εκδόσεις, ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα καθώς και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς το Μουσείο αποτελεί τον μοναδικό δημόσιο πολιτιστικό φορέα στη Δυτική Λέσβο.

https://www.lesvosmuseum.gr

https://www.petrifiedforest.gr

Print Friendly, PDF & Email

Διαδικτυακό σεμινάριο Ο.Φ.Α.: Ο μαγικός κόσμος των αστέρων νετρονίων Δρ. Γιάννης Αντωνιάδης, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ.

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη σειρά διαλέξεων από αστρονόμους-αστροφυσικούς, οι οποίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Στην επόμενη διαδικτυακή διάλεξη της Τετάρτης 17.02.2021 στις 20:00, o Δρ Γιάννης Αντωνιάδης ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, Κρήτης, παρουσιάζει το θέμα: Ο μαγικός κόσμος των αστέρων νετρονίων. Οι αστέρες νετρονίων είναι εξωτικά αντικείμενα αποτελούμενα από την […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Διαδικτυακή Διάλεξη της Αστρομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος «Ηρακλής».

Διαδικτυακή Διάλεξη στο κανάλι YouTube της Αστρομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος «Ηρακλής». Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, 19:00, με θέμα: «Γνωρίζοντας από κοντά τον πλανήτη ΑΡΗ» . Ομιλήτρια η Δρ Όλγα Συκιώτη – κύρια Ερευνήτρια του (ΙΑΑΔΕΤ) του (ΕΑΑ). Το κανάλι στο Youtube της Αστρομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος «Ηρακλής» είναι: https://www.youtube.com/channel/UCyG2-1KD3ZbAC8Czl3MNS0A Η […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Διαδικτυακό σεμινάριο Ο.Φ.Α.: Επικούρεια Σκέψη και Σύγχρονη Αστρονομία, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 8.μμ

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη σειρά διαλέξεων από αστρονόμους-αστροφυσικούς, οι οποίες πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Στην επόμενη διαδικτυακή διάλεξη η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός, παρουσιάζει το θέμα: «Επικούρια σκέψη στη σύγχρονη αστρονομία». Ο Επίκουρος (341 – 271 π.Χ), ένας φιλόσοφος της ελληνιστικής περιόδου, παρουσιάζει ισχυρές επιρροές από τον Δημόκριτο όσον αφορά τις αντιλήψεις του […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ