Η πρώτη φωτογραφία του διαστημικού σκάφους Hope από τον Άρη

Το διαστημικό σκάφος Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έστειλε την πρώτη του εικόνα από τον πλανήτη Άρη, δήλωσε η εθνική διαστημική υπηρεσία United Arab Emirates Space Agency (UAESA) την Κυριακή 14.2.2021, λίγες μέρες μετά την «πρόσδεση» του διαστημικού σκάφους στην τροχιά του κόκκινου πλανήτη.

Στην εικόνα «φωτογραφήθηκε το μεγαλύτερο ηφαίστειο στο ηλιακό σύστημα, το βουνό Όλυμπος, που αναδύεται στο φως του ήλιου νωρίς το πρωί», ανέφερε η δήλωση.

Η εικόνα λήφθηκε από υψόμετρο 24.700 χιλιόμετρα (15.300 μίλια) πάνω από την επιφάνεια του Άρη την Τετάρτη 10.2.2021, μια ημέρα μετά την είσοδο του ανιχνευτή στην τροχιά του Άρη.

Ο Sheikh Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, πρωθυπουργός των ΗΑΕ και κυβερνήτης του Ντουμπάι, μοιράστηκε την έγχρωμη εικόνα στο Twitter γράφοντας: «Η πρώτη εικόνα του Άρη που καταγράφηκε από το πρώτο αραβικό διαστημικό σκάφος στην ιστορία».

Η αποστολή έχει σχεδιαστεί για να αποκαλύψει τα μυστικά του καιρού του Άρη, αλλά τα ΗΑΕ θέλουν επίσης να χρησιμεύσει ως έμπνευση για τη νεολαία της περιοχής.

Η επιχείρηση των ΗΑΕ έχει επίσης δρομολογηθεί με αφορμή την 50η επέτειο από την ενοποίηση των επτά εμιράτων του έθνους.

Το διαστημικό σκάφος Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα περιστρέφεται γύρω από τον Άρη για τουλάχιστον ένα Αριανό έτος, ή 687 ημέρες, χρησιμοποιώντας τρία επιστημονικά όργανα για την παρακολούθηση της αριανής ατμόσφαιρας.
Αναμένεται να αρχίσει να μεταδίδει περισσότερες πληροφορίες στη Γη τον Σεπτέμβριο του 2021,
και τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα για μελέτη από επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Print Friendly, PDF & Email

Συνωστισμός στον Άρη. Η αποστολή Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Δύο από τις τρεις μη επανδρωμένες διαστημικές αποστολές στον Άρη, που ήταν σε εξέλιξη, τέθηκαν ήδη σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη, με διαφορά μιας μέρας, ενώ και η τρίτη αναμένεται να κάνει το ίδιο στις επόμενες μέρες. Πρώτη έφτασε στις 9 Φλεβάρη 2021 η αποστολή Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ στις 10 […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η αποστολή της ΝΑSΑ στον Άρη το 2020

  Επισκόπηση αποστολής του προγράμματος Mars 2020 Η αποστολή ρομποτικού οχήματος εξερεύνησης του Άρη Mars 2020 αποτελεί μέρος του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη της NASA, μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια ρομποτικής εξερεύνησης του κόκκινου πλανήτη. Η αποστολή του Άρη το 2020 αντιμετωπίζει επιστημονικούς στόχους υψηλής προτεραιότητας για την εξερεύνηση του Άρη, συμπεριλαμβανομένων βασικών ερωτημάτων σχετικά με τις […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η αποστολή InSight για την εξερεύνηση του εσωτερικού του Άρη.

Η διαστημική συσκευή InSight είναι μια αποστολή του προγράμματος εξερεύνησης της NASA, που θα προσφέρει μια μοναδική γεωφυσική προσεδάφιση στον Άρη για να μελετήσει βαθιά στο εσωτερικό του πλανήτη (εσωτερική διερεύνηση με σεισμικές έρευνες, γεωδαισίας και ροής θερμότητας). Αλλά η αποστολή του Insight είναι κάτι περισσότερο από μια αποστολή στον Άρη. Είναι ένας εξερευνητής επιφάνειας του […]

Print Friendly, PDF & Email
ΣΥΝΕΧΕΙΑ